Υποστηρίζεται από το TLQ Thalia – Ελληνικό Fan Club και την Sony Music.

Βιογραφία

Η Ariadna Thalía Sodi Miranda (ευρέως γνωστή ως Ταλία) είναι Μεξικανή ποπ τραγουδίστρια, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης, στιχουργός και επιχειρηματίας[1] με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως[2].

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1971 στην Πόλη του Μεξικού και το όνομα της συνδέεται σε δημοφιλείς σαπουνόπερες της δεκαετίας του ΄90 που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο (ΜαριμάρΜαρία ΜερσέντεςΜαρία της γειτονιάς και Ροζαλίντα). Οι σειρές αυτές προβλήθηκαν σε πάνω από 180 χώρες στον πλανήτη και μεταφράστηκαν σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, ενώ έχουν παρακολουθηθεί από πάνω από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μετατρέποντας την Ταλία σε διεθνές τηλεοπτικό φαινόμενο. Μάλιστα έχει αναγνωριστεί ως το πιο σπουδαίο τηλεοπτικό είδωλο στον πλανήτη ολόκληρης της δεκαετίας. Το επίπεδο της φωνής της είναι μέτζο σοπράνο. Το πρώτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε διεθνώς ήταν το En extasis (1995) και το πιο επιτυχημένο εμπορικά είναι το Amor a la mexicana (1997), το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα λάτιν άλμπουμ όλων των εποχών. Έχει στην κατοχή της πολλά βραβεία GrammyBillboardMTV και Lo Nuestroκαι έχει ονομαστεί Βασίλισσα της λάτιν ποπ λόγω της μεγάλης επιτυχίας που έχει συναντήσει σε αυτό το μουσικό είδος τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Είναι παντρεμένη με τον δισκογραφικό παραγωγό Τόμμυ Μοττόλα, πρώην σύζυγο της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Μαράια Κάρεϊ.

Η Ταλία κατέχει το ρεκόρ ως η γυναίκα με τα περισσότερα βραβεία και αναγνωρίσεις σε μία μόνο νύχτα, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες[3].

Στις 18 Φεβρουαρίου 2010, της απονεμήθηκε το βραβείο «Young artist legacy» από τα «Lo Nuestro Awards» για την προσφορά της στη μουσική από μικρή ηλικία, και τα επιτεύγματα στη μουσική της καριέρα, που μετράει πάνω από 30 χρόνια[4].

Η Ταλία είναι σύμφωνα με την AΜPROFON, η πιο εμπορική Μεξικάνα τραγουδίστρια όλων των εποχών σε διεθνές επίπεδο, ενώ έχει στην κατοχή της συνολικά 3 διαμαντένιους δίσκους («Love», «Amor a la mexicana» και «Primera fila«)[5].

Επίσης ο δίσκος «Nandito Ako» που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στις Φιλιππίνες το 1996 έχει διπλα διαμαντένια επικύρωση και είναι ο δεύτερος πιο εμπορικός δίσκων όλων των εποχών στις Φιλιππίνες.

Το 2010, αναγνωρίστηκε 4η στην λίστα με τους λατίνους με τις μεγαλύτερες ψηφιακές πωλήσεις (downloads) και 2η στην λίστα με τις γυναίκες latin τραγουδίστριες, χάνοντας την πρώτη θέση από την Κολομβιανή Σακίρα.

 

Σχολιάστε